Cena kvadrata na Čuburi među najpovoljnijm na Vračaru

Čubura, smeštena u srcu Beograda, jedan je od najšarmantnijih i najautentičnijih delova prestonice koji nudi mešavinu novogradnje i starogradnje, što znači da možete pronaći moderne stanove sa savremenim sadržajima, ali i starije zgrade sa visokim plafonima i velikim prostorijama. Takođe, u ponudi se mogu pronaći i kuće na Čuburi, što je retkost u centralnim gradskim zonama.

Prosečne cene kvadrata niže u odnosu na ostatak Vračara

Prema podacima sa sajta 4zida.rs, prosečno oglašena cena kvadrata na Čuburi iznosi 3.092 evra. U poređenju sa drugim delovima Vračara Čubura beleži povoljnije cene. Tako na primer na Neimaru trenutno oglašena prosečna cena kvadrata stana iznosi 3.822 evra, u Istočnom Vračaru 3.774 evra, na Cvetnom trgu 3.656 evra, dok je za kvadrat na Južnom bulevaru potrebno izdvojiti 3.226 evra.

Nedostaci: problemi sa parkingom i visoke cene garaža

Jedan od glavnih nedostataka života u ovom delu Beograda je problem sa parkingom. Kao i u mnogim centralnim gradskim zonama, pronalaženje slobodnog parking mesta na Vračaru je sve veći izazov. Međutim, mnogi stanovi u novogradnji nude podzemne garaže, što može olakšati ovaj problem za stanovnike novih zgrada. Takođe, jedna od opcija je i kupovina garažnog mesta čija cena zavisi od konkretne lokacije pa se tako trenutno prodaje garažno mesto na Čuburi u novogradnji za 23.000 evra. Upravo je na ovoj opštini prema poslednjem izveštaju RGZ-a u prvom kvartalu 2024. godine plaćeno najskuplje garažno mesto za 73.000 evra.

Može se pronaći i kuća

Iako je Čubura uglavnom urbanizovana zona sa mnogim stambenim zgradama još uvek postoji određeni broj kuća koje su na prodaju ili iznajmljivanje. Ove kuće su često starije gradnje i imaju specifičan beogradski šarm, ali postoje i moderne, renovirane kuće koje zadovoljavaju savremene standarde stanovanja.

Neke od najlepših kuća u Čuburi su stare vile koje datiraju iz 19. i početka 20. veka. Ove kuće su često renovirane kako bi zadržale svoj istorijski karakter dok nude moderne sadržaje.

Ovakve lokacije nikada ne gube na vrednosti

Investiranje u nekretnine u Čuburi je isplativo iz više razloga. Lokacija je izuzetno tražena zbog svoje centralne pozicije koja omogućava brz i lak pristup svim delovima grada.. Osim toga, ako kupujete stan s namerom da ga izdate ovde ćete uvek naći zainteresovane stanare.

Pogledajte ponudu stanova na Čuburi

Podeli ovaj tekst: