Saveti za starije generacije: kako online oglasiti stan

Starije generacije se često susreću sa izazovima digitalizacije, posebno kada dođe trenutak da žele da oglase nekretninu za prodaju ili izdavanje. Nedostatak iskustva sa online platformama može stvoriti osećaj nesigurnosti i straha. Mnogi se pitaju kako uspešno da postave oglas na nekom sajtu.

Iako online oglašavanje nekretnina nudi niz prednosti, poput veće vidljivosti i bržeg pronalaska kupaca ili zakupaca, starijim osobama taj proces može delovati komplikovano. Baš zato u ovom tekstu nudimo savete i primere kako i oni bez stresa mogu da postave oglas na sajtovima poput 4zida.rs i uspešno se snađu u svetu digitalnih platformi.

Prvi korak – priprema neophodnih informacija

Pre nego što se upustite u postavljanje oglasa, važno je da imate sve potrebne informacije o nekretnini. To podrazumeva:

  • Osnovne podatke: površina stana/kuće, broj soba, spratnost, tip grejanja, stanje (novo, renovirano, staro), što preciznija lokacija.
  • Fotografije nekretnine: kvalitetne slike su ključne za privlačenje pažnje potencijalnih kupaca ili zakupaca. Ako niste sigurni kako da napravite dobre fotografije, možete zamoliti člana porodice ili prijatelja da vam pomogne.

Korišćenje online platformi – registracija

Sajtovi kao što je na primer 4zida.rs omogućavaju lako kreiranje naloga i postavljanje oglasa. Važno je slediti nekoliko koraka kako bi sve proteklo bez problema:

  • Registracija na sajtu: proces registracije je jednostavan. Potrebno je uneti osnovne podatke (vaše ime i prezime, e-mail adresu i broj telefona) i kreirati lozinku. Savetujemo da izaberete lozinku koju lako možete zapamtiti, ali koja je dovoljno sigurna.
  • Postavljanje oglasa: nakon registracije, treba da se prijavite. Zatim birate tip transakcije (prodaja ili izdavanje), vrstu nekretnine (stan, kuća, plac ili garaža) i upisujete detalje nekrentnine u opcijama koje su vam ponuđene. Sledeći korak je dodavanje fotografija. Savete kako da napravite dobre fotografije možete pročitati ovde. Poslednji korak je plaćanje oglasa.
  • Ako vam je neophodna pomoć pri kreiranju naloga ili postavljanju oglasa, ne oklevajte da zatražite pomoć.  Možete kontaktirati našu korisničku podršku.
  • Uvek se potrudite da opis nekretnine bude što detaljniji – to će vam smanjiti broj nepotrebnih poziva i pomoći potencijalnim kupcima da unapred procene da li im odgovara vaša ponuda.

Kada je tehnologija ipak previše za vas

Ukoliko se ipak ne snalazite najbolje i pored svega ili jednostavno ne želite da se upuštate u ovaj proces postoje i druga rešenja:

Angažujte mlađe članove porodice da vam pomognu u kreiranju naloga i postavljanju oglasa. Pročitajte primer bake Jasmine koja je uz podršku snaje lako postavila oglas i brzo izdala stan.

Profesionalna pomoć: postoje agencije za nekretnine i profesionalci koji nude usluge oglašavanja i vođenja celokupnog procesa kupoprodaje ili izdavanja nekretnina.

Korisnička podrška 4zida: Ako vam je neprijatno da tražite pomoć od prijatelja ili članova porodice naš sajt ima korisničku podršku koja će vam uvek rado pomoći sa puno strpljenja da prođete ceo proces korak po korak. Slobodno iz pozovite 024/ 41-55-869.

Oglašavanje nekretnine online ne mora biti izazov. Ključ je u pravilnoj pripremi, korišćenju proverenih platformi i neustručavanju da se zatraži pomoć. Kroz nekoliko jednostavnih koraka, vaša nekretnina može brzo postati vidljiva velikom broju potencijalnih kupaca ili zakupaca, što će ubrzati ceo proces.

Bez obzira na godine, digitalizacija donosi mnoge pogodnosti, i uz prave savete, ona može postati vaš saveznik u uspešnoj prodaji ili izdavanju nekretnine.

Podeli ovaj tekst: